QON VA QON AYLANISH TIZIMINING XUSUSIYATLARI - Abdullayeva Saida Abubakir qizi; Xomidova Malohat (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya :Ushbu maqolada inson organizmidagi qon va qon aylanish tizimining tuzilishi hamda asosiy xususiyatlari haqida ma’lumot beriladi. Qonning tarkibi, uning organizm uchun ahamiyati, yurak va qon tomirlarining vazifalari yoritib beriladi. Shuningdek, qon aylanish tizimining organizm faoliyatini ta’minlashdagi muhim roli ilmiy jihatdan tushuntiriladi.