OG‘IR TOSH KO‘CHSA ASARIDA INSONIY QADRIYATLAR TALQINI - Normetov Bunyodbek Jasur o‘g‘li (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqola Shukur Xolmirzayevning “Og‘ir tosh ko‘chsa” asarida insoniy qadriyatlarning talqini va ularning qahramonlar hayotidagi o‘rni haqida ilmiy tahlil beradi. Asarda do‘stlik, oilaviy mas’uliyat, insoniylik, adolat va shaxsiy erkinlik kabi qadriyatlar qahramonlar vaziyatlari va muloqotlari orqali ochib berilgan. Maqolada qahramonlar faoliyati va dialoglaridan olingan parchalar tahlil qilinib, ularning insoniy fazilatlari va ma’naviy boyliklari yoritilgan. Shuningdek, maqolada asardagi vaziyatlar orqali zamonaviy o‘quvchi uchun qadriyatlar ahamiyati va ularni hayotga tatbiq etish mumkinligi ko‘rsatib berilgan.