ANOREKSIYA. BULIMIYA - Sahiyeva Matluba Toshpulat qizi; Rahmonova Lobar Ilhom qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya Ushbu maqolada ovqatlanish buzilishlari turiga kiruvchi anoreksiya va bulimiya kasalliklarining mohiyati, kelib chiqish sabablari hamda ularning inson salomatligiga ta’siri tahlil qilinadi. Xususan, anoreksiya nervoza va bulimiya nervoza kasalliklarining psixologik, ijtimoiy va biologik omillari yoritiladi. Shuningdek, ushbu kasalliklarning asosiy belgilari, diagnostika usullari va davolash yo‘llari haqida ma’lumot beriladi. Maqolada muammoning dolzarbligi, ayniqsa, yoshlar orasida keng tarqalib borayotgani bilan asoslanadi hamda profilaktika choralariga alohida e’tibor qaratiladi.