JALOLIDDIN RUMIYNING “MUSO VA CHO‘PON” HIKOYASIDA ILOHIY MUHABBAT VA SAKRAL DISKURS TALQINI - Shahnoza Izmurodova (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada Jaloliddin Rumiyning “Muso va cho‘pon” hikoyasi asosida ilohiy muhabbat, ibodat mohiyati va sakral diskursning o‘ziga xos xususiyatlari ilmiy tarzda tahlil qilinadi. Hikoya orqali shariat va qalb muhabbati, tashqi ibodat va ichki samimiyat o‘rtasidagi ziddiyat yoritiladi. Tadqiqot psixologik, germenevtik va zamonaviy ijtimoiy kontekstlarda hikoyani talqin qiladi. Maqolaning ilmiy yangiligi hikoyani zamonaviy psixologik kontekstda talqin qilishi va sakral diskurs tushunchasini ilmiy asosda ochib berishida namoyon bo‘ladi.