YOSHLAR O‘RTASIDA ALKOGOL ICHIMLIKLARGA VA CHEKISHGA BO‘LGAN TALABNING KUCHAYISHI - Sharipova Sumbula Zafar qizi; Baxtiyorova Maftuna Baxtiyorovna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada Yoshlar o‘rtasida alkogol ichimliklarga va chekishga bo‘lgan talabning kuchayishi va chekishga bo‘lgan odatlar, chekishdan keyin qolgan asoratlar va tavsiyadan iborat. Hozirda Yoshlarda irodasining sustligi sababli ma’suliyatsiz bo‘lib bormoqda. Ichkilik ta’sirida odamlar jamiyat va davlat oldidagi ma’suliyatini sezish hissini yo‘qotib qo‘ymoqda.Bunday holatlarga qarshi cheklovlar, jarimalar, joriy etilgan. Bu qonunlarga zid keladigan ishlarni qilmaslik va qati’yan rioya qilishni shakllantirish muhimligi ko‘rib chiqilgan.