TOPISHMOQLAR - Abduhamidova Mushtariybonu; Oʻktamova Mohigul (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
ANNOTATSIYA: Ushbu maqolada topishmoqlarning xalq og‘zaki ijodidagi o‘rni, ularning badiiy-estetik va didaktik xususiyatlari tahlil qilinadi. Topishmoqlarning kelib chiqishi, mazmuniy tuzilishi hamda bolalar tafakkurini rivojlantirishdagi ahamiyati ilmiy asosda yoritiladi. Shuningdek, turli xalqlarning topishmoqlari qiyosiy jihatdan ko‘rib chiqilib, ularning umumiy va farqli tomonlari aniqlanadi.