FRAZEOLOGIZMLARNING FORMULALARI - Soibova Masturabonu Abdukahhor qizi; Xomidova Malohat (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Ushbu ilmiy maqolada frazeologizmlarning formulalari, ularning struktur-semantik xususiyatlari, shakllanish mexanizmlari hamda milliy-madaniy omillar bilan bog‘liqligi chuqur tahlil qilinadi. Tadqiqotda A.V.Kunin, V.V.Vinogradov, Sh.Safarov, R.Rasulov kabi tilshunoslarning frazeologiya nazariyasiga oid qarashlari ilmiy dalil sifatida keltiriladi. Frazeologik formulalarning grammatik modellari, semantik yadrosi va pragmatik funksiyalari turli misollar asosida yoritilib, o‘zbek tilidagi frazeologik birliklarning tizimli tabiati izohlanadi. Maqola frazeologiyaning zamonaviy nazariy yondashuvlarini mustahkamlashga xizmat qiladi.