BUZOQLARDA ALIMENTAR ANEMIYANING ETIOLOGIYASI, PATOGENEZI VA ZAMONAVIY PROFILAKTIKA USULLARI - Ernazarov D.A; Kitaybekov S.K; Saparova A.D (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
ANNOTATSIYA (ANNOTATION): Mazkur maqolada buzoqlarda alimentar anemiyaning kelib chiqish sabablari, patogenezi hamda o‘rganilganlik darajasi tahlil qilingan. Tadqiqotlar natijasida kasallik asosan temir va boshqa mikroelementlar yetishmovchiligi bilan bog‘liq ekanligi, uning yosh hayvonlar organizmida qon hosil bo‘lish jarayoniga salbiy ta’sir ko‘rsatishi aniqlangan. Shuningdek, xalqaro va mahalliy ilmiy manbalar asosida alimentar anemiyaning tashxislash, oldini olish va davolash bo‘yicha zamonaviy yondashuvlar yoritilgan. Tadqiqot natijalari buzoqlarning sog‘lom rivojlanishini ta’minlash, immunitetni mustahkamlash va chorvachilikda mahsuldorlikni oshirishda muhim ilmiy-amaliy ahamiyatga ega.