O‘ZBEK TILIDA TIL O‘RGANISHDA SUN’IY INTELLEKTDAN FOYDALANISH JARAYONIDA XATOLIKLARNING LINGVISTIK SABABLARI - Sotvoldiyeva Fotima Azizbek qizi; Xomidova M.O. (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada o’zbek tilini o’rganishda sun’iy intellektdan foydalanish jarayonida yuzaga kelayotgan lingvistik xatoliklar tahlil qilinadi. Tadqiqotda grammatik, semantik va pragmatik xatoliklarning asosiy sabablari yoritilib, ularning ta’lim jarayoniga ta’siri ko’rsatib beriladi. Xususan, SI tizimlarining o’zbek tili agglutinativ tabiatiga moslasha olmasligi va uslubiy g’alizliklar tahlilga tortilgan.