O‘ZBEK TILIDA NEOLOGIZMLAR VA ULARNING PAYDO BO‘LISH SABABLARI - Sotvoldiyeva Fotima Azizbek qizi; Xolisova G.M (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Maqolada o‘zbek tilida neologizmlarning paydo bo‘lish omillari, ularning lug‘at boyligini kengaytirishdagi ahamiyati hamda zamonaviy nutqdagi o‘rni ilmiy jihatdan tahlil qilinadi. Texnologik taraqqiyot, ijtimoiy-siyosiy jarayonlar va ommaviy axborot vositalarining yangi so‘zlarning shakllanishiga ta’siri misollar asosida yoritib beriladi.