AKKUMULATOR TUGUNI VA BOSIMNI NAZORAT QILISH KLAPANINI TASHXISLASH - Sultonov Jamshidbek Furqat o‘g‘li (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur maqolada zamonaviy yuqori bosimli yonilg‘i purkash tizimlarida qo‘llaniladigan akkumulator tuguni va bosimni nazorat qilish klapanining ishlash prinsipi, asosiy nosozliklari hamda ularni tashxislash usullari ilmiy jihatdan tahlil qilinadi. Tizimdagi bosim barqarorligini ta’minlash, dvigatel samaradorligini oshirish va nosozliklarni erta aniqlash jarayonlari ko‘rib chiqilgan. Shuningdek, kompyuter diagnostikasi va bosim o‘lchash usullari asosida servis xizmat ko‘rsatishning samarali yo‘llari yoritilgan. Olingan natijalar yonilg‘i tizimlarining ishonchliligini oshirishga xizmat qiladi.