O‘ZBEKISTON VA JANUBIY KOREYA: OLIY TA’LIM TRANSFORMATSIYASIDA STRATEGIK HAMKORLIKNING YANGI BOSQICHI (1992-2026) - Sayfullayev Samarbek Dilshod o‘g‘li; Mamajomova Muxtasar Saminjon qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada O‘zbekiston va Janubiy Koreya o‘rtasidagi ta’lim sohasidagi strategik hamkorlikning 1992-yildan 2026-yilgacha bo‘lgan tarixiy bosqichlari va istiqbollari tahlil qilinadi. Tadqiqotda Toshkentdagi Inha, Puchon, Adju kabi nufuzli universitetlar filiallarining tashkil etilishi, 2+2 qo‘shma ta’lim dasturlari hamda TOPIK tizimining yoshlar intellektual salohiyatini oshirishdagi o‘rni yoritilgan. Shuningdek, maqolada hamkorlikning yangi bosqichi sifatida raqamli ta’lim va BPO markazlarining rivojlanishi hamda Uchinchi Renessans poydevorini qurishdagi ahamiyati asoslab berilgan.