FPV DRONLAR VA ZAMONAVIY JANGLARDA ULARNING ROLI - Raxmanov Shohijaxon Shavkat o‘g‘li (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada FPV (First Person View) dronlarning zamonaviy harbiy operatsiyalardagi o‘rni, ularning texnik imkoniyatlari, boshqaruv algoritmlari hamda jangovar samaradorligi tahlil qilinadi. Tadqiqot davomida FPV dronlarning razvedka, zarba berish va elektron urush sharoitidagi ishlash mexanizmlari o‘rganildi. Shuningdek, ularning iqtisodiy samaradorligi va an’anaviy qurollarga nisbatan ustunliklari matematik modellar asosida baholandi