TASHABBUSLI BUDJET MABLAG‘LARIDAN SAMARALI FOYDALANISH MEXANIZMLARINI TAKOMILLASHTIRISH - Kenjaev Bobur Ro‘ziboy o‘g‘li (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Mazkur maqolada tashabbusli budjet tizimining nazariy asoslari, uning iqtisodiy mohiyati va amaliy ahamiyati chuqur tahlil qilingan. Tashabbusli budjet mablag‘laridan foydalanish samaradorligini oshirishga to‘sqinlik qiluvchi omillar aniqlanib, ularni bartaraf etish bo‘yicha ilmiy asoslangan taklif va tavsiyalar ishlab chiqilgan. Shuningdek, budjet jarayonida shaffoflikni ta’minlash, jamoatchilik nazoratini kuchaytirish hamda raqamli texnologiyalarni keng joriy etish orqali mablag‘lardan oqilona foydalanish mexanizmlarini takomillashtirish yo‘llari yoritilgan.