TASHABBUSLI BUDJET MABLAG‘LARINING SHAKLLANISHI VA XARAJATLARINI AMALGA OSHIRISHNING ISTIQBOLLARI - Kenjaev Bobur Ro‘ziboy o‘g‘li (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur tezisda tashabbusli budjet mablag‘larining shakllanish manbalari, ularning taqsimlanish mexanizmi hamda xarajatlarini amalga oshirish jarayonlari kompleks tarzda tahlil qilinadi. Tashabbusli budjet tizimi davlat moliyasini boshqarishda yangi yondashuv sifatida aholi ishtirokini ta’minlash, mablag‘lardan foydalanishda shaffoflikni oshirish va hududiy muammolarni samarali hal etishga xizmat qilmoqda. Tadqiqot davomida tashabbusli budjet mablag‘larining shakllanishiga ta’sir etuvchi omillar, ularni sarflash samaradorligi hamda mavjud muammolar o‘rganildi. Shuningdek, ushbu tizimni rivojlantirish istiqbollari, jumladan raqamli texnologiyalarni keng joriy etish, jamoatchilik nazoratini kuchaytirish va moliyaviy boshqaruvni takomillashtirish yo‘nalishlari asoslab berildi.