TIJORAT BANKLARI FAOLIYATIDA MOLIYAVIY BARQARORLIKNI OSHIRISH YO‘LLARI - Malikov Sobirjon Muxtorjon ogʻli; O.Mamadjonov (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur maqolada tijorat banklari faoliyatida moliyaviy barqarorlikni ta’minlash va uni oshirish yo‘llari tahlil qilinadi. Bank tizimining barqarorligi mamlakat iqtisodiy rivojlanishining muhim omillaridan biri hisoblanadi. Tadqiqot davomida banklarning moliyaviy barqarorligiga ta’sir etuvchi asosiy omillar, xususan kapital yetarliligi, likvidlilik darajasi, aktivlar sifati hamda risklarni boshqarish mexanizmlari o‘rganildi. Shuningdek, bank tizimi barqarorligini oshirishda zamonaviy moliyaviy boshqaruv usullari, xalqaro bank standartlari hamda raqamli texnologiyalarning roli tahlil qilindi. Tadqiqot natijalariga ko‘ra, tijorat banklari faoliyatida samarali risk menejmenti, kapitalni optimallashtirish va aktivlar sifatini yaxshilash moliyaviy barqarorlikni ta’minlashning asosiy yo‘nalishlari hisoblanadi.