ISTANBUL FOJIASI" ASARI: SHAXS VA JAMIYAT O’RTASIDAGI NIZOLAR - Ahmadjonova Zuhra Farhod qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada Erkin Vohidovning "Istanbul fojiasi" she’riy dramasida Ikkinchi Jahon urushida asirga tushib, qirq yil davomida sargardon yashagan o’zbek askari Iskandar taqdiri orqali shaxs va jamiyat o’rtasidagi fojiaviy ziddiyat tahlil etiladi. Asardagi ijtimoiy-siyosiy muhit, tizimning insongа yetkazgan ma’naviy jarohati va Erkin Vohidovning dramaturgik mahorati ko’rib chiqiladi.