MAKTABGACHA YOSHDAGI BOLALARDA DUDUQLANISHNI KORREKSIYA QILISHDA KOMPLEKS (LOGOPED PSIXOLOG OTA ONA YEGDASHUVI SAMARADORLIGI) - Abdurashidova Komila Salixdjanovna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada maktabgacha yoshdagi bolalarda uchraydigan duduqlanish nutq nuqsonini korreksiya qilishda kompleks yondashuvning (logoped, psixolog va ota-ona hamkorligi) samaradorligi tahlil qilinadi. Tadqiqotda nutq buzilishining kelib chiqish omillari, psixologik va pedagogik jihatlari hamda ularni bartaraf etishning zamonaviy metodlari ko‘rib chiqilgan. Kompleks yondashuv asosida olib borilgan korreksion ishlar natijasida bolalarning nutq ravonligi, emotsional holati va ijtimoiy moslashuvi sezilarli darajada yaxshilangani aniqlangan.