GLOBAL BOZOR VA IQTISODIY JARAYONLARDA AYOL OLIMLAR TAHLILI - Abduboqiyeva Husnidaxon Anvar qizi; Xomidova. M. O (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Mazkur ilmiy maqolada global bozor va zamonaviy iqtisodiy jarayonlarda ayol olimlarning o‘rni, ularning ilmiy-tadqiqot faoliyati hamda jahon iqtisodiy taraqqiyotiga qo‘shayotgan hissasi tahlil qilinadi. Maqolada ayol iqtisodchi olimlarning makroiqtisodiyot, xalqaro savdo, moliya bozorlari va barqaror rivojlanish sohalaridagi ilmiy yondashuvlari yoritilgan. Shuningdek, ayol olimlar tomonidan ilgari surilgan innovatsion g‘oyalar va ularning global iqtisodiy siyosat shakllanishidagi ahamiyati ochib berilgan. Tadqiqot natijalari ayol olimlarning iqtisodiy jarayonlardagi rolini kuchaytirish zarurligini asoslab beradi.