TEMIR YO‘L KESISHMALARIDA HARAKAT XAVFSIZLIGI BUZILISHLARINING UMUMIY HOLATI - Suyarov Nurali Jovli o‘gli (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Anotatsiya: Mazkur maqolada temir yo‘l kesishmalarida harakat xavfsizligining buzilishiga olib keluvchi omillar va ularning umumiy holati tahlil qilinadi. Temir yo‘l kesishmalari avtomobil va temir yo‘l transporti kesishadigan eng xavfli nuqtalardan biri hisoblanib, bu hududlarda sodir bo‘ladigan yo‘l-transport hodisalari ko‘pincha og‘ir oqibatlarga olib keladi. Tadqiqot davomida kesishmalarda xavfsizlik qoidalariga rioya etmaslik, texnik jihozlarning yetarli darajada ishlamasligi, haydovchilarning e’tiborsizligi hamda piyodalarning noto‘g‘ri harakati asosiy xavf omillari sifatida ko‘rsatib o‘tilgan.