FONETIKA: TIL TOVUSHLARI VA ULARNING XUSUSIYATLARI - Muhiddinova Asilaxon; Xomidova Malohat (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya. Ushbu maqolada fonetika fanining mohiyati, uning asosiy tushunchalari, tilshunoslikdagi o‘rni va ahamiyati keng yoritiladi. Shuningdek, nutq tovushlarining hosil bo‘lishi, ularning tasnifi, urg‘u, intonatsiya kabi fonetik hodisalar haqida batafsil ma’lumot beriladi. Fonetika nafaqat nazariy, balki amaliy jihatdan ham muhim bo‘lib, to‘g‘ri talaffuzni shakllantirish, tilni o‘rganish va o‘qitishda muhim o‘rin tutadi.