TIL VA YOZUV MASALALARI - Sheraliyeva Sarvinoz Jakbarali qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Maqolada til va yozuvning jamiyatdagi roli, ularning tarixiy rivojlanishi, zamonaviy ahamiyati va milliy o‘zlikni saqlashdagi o‘rni tahlil qilinadi. Til insoniyatning asosiy kommunikatsiya vositasi sifatida ko‘rib chiqiladi, yozuv esa tilning grafik ifodasi va bilimlarni avloddan-avlodga yetkazish vositasi sifatida talqin qilinadi. Shuningdek, maqolada o‘zbek tilining tarixiy yozuv tizimlari, ularning ijtimoiy-siyosiy kontekstdagi o‘zgarishlari ham yoritilgan. Globalizatsiya, internet va axborot texnologiyalari til va yozuv masalalariga ta’siri ham muhokama qilinadi.