O’ZBEK OLIMLARINING ILM-FAN, MADANIYAT RAVNAQIGA QO’SHGAN HISSASI - Xolisova Gavxaroy Mannobjon qizi; Yuldashova Go’zal Rustam qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
ANNOTATSIYA Ushbu maqolada O’zbekiston olimlarining ilm -fan rivojiga qo’shgan hissalari ularning ilmiy tadqiqot yo’nalishlari asosida yoritilgan .Maqolada- tarixiy davr allomalari, buyuk olimlarning ilmiy ishlari hamda ularning fanga qo’shgan hissalari tahlil qilinadi.