TA’LIM TIZIMIDA O‘ZBEK TILINING AHAMIYATI - Omonboyeva Zulayho Akmal qizi; Xomidova Malohatoy (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada ta’lim tizimida o‘zbek tilining tutgan o‘rni, uning yosh avlodni har tomonlama barkamol etib tarbiyalashdagi roli va ta’lim samaradorligini oshirishdagi ahamiyati keng yoritilgan. Shuningdek, ona tilida ta’lim berishning pedagogik va psixologik afzalliklari, o‘zbek tilining ilm-fan va zamonaviy axborot texnologiyalaridagi o‘rni hamda uning rivojlanish istiqbollari tahlil qilinadi.