O‘SISH VA RIVOJLANISHNING UMUMIY QONUNIYATLARI - Raximova Mashxura; Xomidova Malohatxon (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:Ushbu maqolada tirik organizmlarning o‘sishi va rivojlanishining umumiy qonuniyatlari tahlil qilinadi. O‘sish va rivojlanish jarayonlari organizmning biologik, fiziologik hamda ijtimoiy omillar ta’sirida shakllanishi yoritilgan. Shuningdek, ontogenez bosqichlari, irsiyat va muhitning o‘zaro ta’siri hamda organizmning moslashuv xususiyatlari ko‘rib chiqiladi. Tadqiqot natijalari o‘sish va rivojlanish jarayonlarining murakkab va uzviy bog‘liqligini ko‘rsatadi.