RITMIK VA MUSIQIY MASHG‘ULOTLAR YORDAMIDA BOLALARDA RITMNI HIS QILISH, ESHITISH VA IJODIY FIKRLASH QOBILIYATINI SHAKLLANTIRISH MASHG‘ULOTI - AZIZA HOMIDJONOVA QOBILJON QIZI (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur mashg‘ulot ritmik va musiqiy faoliyatlar orqali bolalarda ritmni his qilish, eshitish qobiliyati va ijodiy fikrlashni rivojlantirishga qaratilgan. Mashg‘ulot davomida bolalar turli ritmik harakatlar, musiqa asboblari bilan ishlash va ijodiy ifoda mashqlari orqali nafaqat musiqa ko‘nikmalarini oshiradi, balki ularning diqqatini jamlash, eshitish qobiliyatini rivojlantirish va ijodiy tafakkurini mustahkamlash imkoniga ega bo‘ladi. Mashg‘ulotlar interfaol usullar, o‘yinlar va amaliy mashqlar bilan boyitilgan bo‘lib, bolalarning ijodiy va musiqiy qobiliyatini tizimli shakllantirishga xizmat qiladi.