MAKTAB PSIXOLOGINING DEVIANT XULQ-ATVORNING OLDINI OLISH VA PSIXIK SALOMATLIKNI MUSTAHKAMLASHDAGI RO`LI. Sultonmurodov Sanʼat Sobirovich - Sultonmurodov Sanʼat Sobirovich; Rustamov Shaxzod Alimardonivich (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada maktab psixologining o‘quvchilar orasida deviant xulq-atvorning oldini olish va ularning psixik salomatligini mustahkamlashdagi roli tahlil qilinadi. Tadqiqot davomida deviant xulq-atvor tushunchasi, uning sabablari va shakllari, shuningdek, psixologik profilaktika va korreksion ishlarning ahamiyati ochib berilgan. Maktab psixologining faoliyati o‘quvchilarning ijtimoiy moslashuvi, emotsional barqarorligi va sog‘lom shaxs sifatida shakllanishida muhim omil ekanligi asoslab berilgan.