KIBERXAVFSIZLIK: INTERNETDA O’ZINI QANDAY HIMOYA QILISH MUMKIN - Alisherova Nozimaxon Jumansher qizi; Xomidova M (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada kiberxavfsizlik tushunchasi, uning zamonaviy jamiyatdagi ahamiyati va internet foydalanuvchilarini kutayotgan asosiy xavf-xatarlar yoritiladi. Shuningdek, maqolada fishing, zararli dasturlar, ma’lumotlar o‘g‘irlanishi kabi tahdidlar tahlil qilinib, ulardan himoyalanishning samarali usullari bayon etiladi. Internetdan foydalanishda shaxsiy ma’lumotlarni himoya qilish, kuchli parollardan foydalanish, ikki bosqichli autentifikatsiya va xavfsizlik dasturlarining ahamiyati alohida ta’kidlanadi. Kiberxavfsizlikni ta’minlash nafaqat texnik, balki ijtimoiy muammo ekanligi ko‘rsatib beriladi.