QOHIRA DEKLARATSIYASI TARIXI VA MAZMUNI - Musurmonova Gulshoda; Abduvaliyeva Marjona (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotasiya: Qohira Deklaratsiyasi 1964-yil 13-dekabrda Misrning poytaxti Qohirada Arab davlatlari Ligasida (ADL) tomonidan qabul qilingan hujjatdir. Ushbu deklaratsiya falastinliklarning huquqlarini h imoya ,qilish Isroilga qarshi kurashni kuchaytirish ,Arab dunyosida yagona siyosiy front yaratish maqsadida eʼlon qilindi.Ushbu maqolada Qohira deklaratsiyasining tarixiy ahamiyati, mazmuni va unga taʼsir etgan omillar tahlil qilinadi.