TA’LIMDAGI TENG IMKONIYATLAR: INKLYUZIV YONDASHUV ASOSLARI - Musurmonova Gulshoda; Abduvaliyeva Marjona (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya Ushbu maqolada ta’limdagi teng imkoniyatlarni ta’minlashda inklyuziv yondashuvning nazariy asoslari va amaliy ahamiyati yoritiladi.Inklyuziv ta’limning mazmun mohiyati ,uning asosiy tamoyillari tenglik ,adolat,ijtimoiy integratsiya va individuallashtirilgan yondashuv masalalari tahlil qilinadi.Shuningdek ,turli ehtiyojlarga ega bo’lgan o’quvchilar uchun qulay ta’lim muhitini yaratish,pedagoglarning kasbiy kompetensiyalarini rivojlantirish hamda ta’lim jarayonida zamonaviy metod texnologiyalardan foydalanish zarurati asoslab beriladi.