ZAMONAVIY OILARLARDA FARZAND TARBIYASI: MUAMMO VA YECHIMLAR - Musurmonova Gulshoda; Abduvaliyeva Marjona (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya Ushbu maqolada zamonaviy oilalarda farzand tarbiyasi jarayonida yuzaga kelayotgan dolzarb muammolar va ularning sabablari tahlil qilinadi.Globallashuv, internet va axborot texnologiyalarining tarqalishi natijasida bolalar ongiga turli xil tashqi ta’sirlarning kuchayishi ,ota-onalarning bandligi sababli tarbiyaga yetarlicha e’tibor qaratilmasligi kabi omillar asosiy muammolar sifatida ko’rib chiqildi.Tadqiqotlar shuni ko’rsatadiki, sog’lom oilaviy muhit, ota-ona va farzand o’rtasidagi samarali muloqot hamda milliy va ma’naviy qadriyatlarga asoslangan tarbiya usullari ushbu muammolarni bartaraf etishda muhim ahamiyat kasb etadi.Maqolada shuningdek ,zamonaviy pedagogik va psixologik yondashuvlar asosida muammolarga amaliy yechimlar taklif etildi.