MIKROSKOP VA ODDIY ASBOBLAR YORDAMIDA 5-6 SINF O‘QUVCHILARIDA TADQIQOTCHILIK KO‘NIKMALARINI 5E MODELI ASOSIDA RIVOJLANTIRISH MAVZUSIDA TAVSIYALAR - Yuldasheva Xilola Tulyabayevna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Tabiiy fanlarni o‘qitishda zamonaviy pedagogik yondashuvlardan biri sifatida 5E modeli keng qo‘llanilmoqda. Ayniqsa, ta’lim jarayonida mikroskop va boshqa oddiy asboblar yordamida o‘quvchilar bilimini mustahkamlash, tadqiqotchilik salohiyatini yuksaltirish va ilmiy tafakkurni ulg‘aytirishda ushbu model juda samarali natijalar bermoqda. 5-6 sinf o‘quvchilarining yosh xususiyatlaridan kelib chiqib, ta’limda aynan tadqiqotchilik ko‘nikmalarini rivojlantirish masalasiga alohida e’tibor qaratish, bugungi kunning asosiy talablari sirasiga kiradi.