YUQORI SINF O‘QUVCHILARINING KASB TANLASHDAGI MUAMMOLARI VA ULARNING YECHIMI - Ungalova Nilufar; Tuychiyeva Farida (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Bugungi kunda jamiyatimiz taraqqiyoti, iqtisodiyotning yuksalishi hamda har bir inson hayotida muhim ahamiyatga ega bo‘lgan jarayonlardan biri — bu kasb tanlash masalasidir. Ayniqsa, yuqori sinf o‘quvchilarining hayotida mazkur mavzu ustuvor ahamiyat kasb etadi. Maktab — inson hayotidagi asosiy bosqichlardan biri bo‘lib, bu davrda o‘quvchi o‘zining kelajak yo‘lini, hayot mazmunini aniqlab olishga harakat qiladi. Kasb tanlash esa nafaqat o‘quvchi, balki jamiyat taraqqiyoti nuqtai nazaridan ham muhim muammo hisoblanadi. Odatda kasb tanlashga bo‘lgan yondashuv va qarorlar yuqori sinf davrida shakllana boshlaydi. Ana shunday muhim pallada o‘quvchilarning duch keladigan muammolari va ularni samarali hal qilish yo‘llari keng tadqiq etilmoqda.