BO‘LAJAK O‘QITUVCHILARDA SHAXSLARARO MUNOSABAT MADANIYATINI RIVOJLANTIRISHNING SAMARALI YO‘LLARI - Rustamova Sayyora; Yasinova Odina; Panjiyeva Nilufar; Panjiyeva Parvina (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada bo‘lajak o‘qituvchilarda shaxslararo munosabat madaniyatini rivojlantirishning ahamiyati, uning pedagogik faoliyatdagi o‘rni hamda samarali shakllantirish yo‘llari yoritilgan. Shuningdek, bo‘lajak o‘qituvchilarda kommunikativ ko‘nikmalarni rivojlantirish, pedagogik muloqot madaniyatini shakllantirish, hamkorlik muhitini yaratish masalalari keng tahlil qilingan. Maqolada shaxslararo munosabat madaniyatini rivojlantirishning pedagogik, psixologik va ijtimoiy omillari ham yoritib berilgan.