MILLIY MUSIQA, QŎSHIQCHILIK, RAQS VA MILLIY TEATRLAR, XALQ PEDADOGIKASIDA ESTETIK TARBIYAVIY OMILI SIFATIDA - Kamolova Nigora; Xadjamuratova Zulfiya; Shokirova Laziza; O‘lmasova Dildora (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Maqolada milliy musiqa, qo‘shiqchilik, raqs va milliy teatrlarning xalq pedagogikasidagi o‘rni va estetik tarbiyaviy ahamiyati tahlil qilinadi. Ushbu san’at turlarining o‘quvchilar va yosh avlodni estetik jihatdan tarbiyalashdagi roli, ularning madaniy meros va milliy qadriyatlarni anglashiga ta’siri, shuningdek, pedagogik jarayonda amaliy qo‘llanish imkoniyatlari yoritilgan. Maqolada milliy san’at vositalari orqali shaxsiy va ijtimoiy rivojlanish jarayoni ham ko‘rib chiqilgan.