ZAMONAVIY TEXNOLOGIYALAR TA’SIRIDA RIVOJLANAYOTGAN ILM-FAN - Mamatqodirov Maxammadali Mamatisakovich; Orifjonova Go’zal Shamsiddin qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada zamonaviy innovatsion texnologiyalarning ilm- fan rivojlanishidagi o‘rni va ahamiyati ilmiy jihatdan tahlil qilinadi. Bugungi globallashuv va raqamlashtirish jarayonida axborot-kommunikatsiya texnologiyalari, katta ma’lumotlar (Big Data) hamda raqamli platformalar ilmiy tadqiqotlarni yangi bosqichga olib chiqmoqda. Mazkur texnologiyalar yordamida ilmiy ma’lumotlarni tezkor qayta ishlash, murakkab jarayonlarni modellashtirish va ilmiy izlanishlarning samaradorligini oshirish imkoniyati kengaymoqda. Maqolada zamonaviy texnologiyalar asosida ilm-fan taraqqiyotining asosiy yo‘nalishlari, ularning ilmiy faoliyat va ta’lim jarayoniga integratsiyasi hamda jamiyat taraqqiyotidagi strategik ahamiyati yoritib berilgan. Tadqiqot natijalari innovatsion texnologiyalar ilm-fan rivojining muhim omillaridan biri ekanligini ko‘rsatadi.