MAKTAB JAMOASI VA O‘QUVCHILAR O‘RTASIDA BULLING (ZO‘RAVONLIK) MUAMMOSI - Bogʻbekova Sevara Navrozbek qizi; Arapova Xalida Kuzibayena; Asmatova Shaxnoza Ganjaboyevna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada maktab jamoasi va o‘quvchilar o‘rtasida bulling (zo‘ravonlik) muammosining mohiyati, kelib chiqish sabablari hamda uning o‘quvchilar psixologiyasiga ta’siri tahlil qilingan. Shuningdek, bullingning oldini olish, sog‘lom psixologik muhit yaratish va zamonaviy profilaktik yondashuvlar haqida amaliy tavsiyalar berilgan.