HOZIRGI O‘ZBEK TILI LEKSIKASINING TARAQQIYOT TAMOYILLARI - Tolibjonova Yulduzxon Fayzullo qizi; Xomidova Malohatxon (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada globallashuv va axborot texnologiyalari asrida o‘zbek tili lug‘at tarkibida kechayotgan tizimli o‘zgarishlar tahlil qilinadi. Muallif tilning boyish manbalarini ichki va tashqi omillar kesimida ko‘rib chiqib, neologizmlarning o‘zlashish xususiyatlariga to‘xtaladi.