ELEKTRON LUGʻATLAR - Maksetova Shoira Sardarovna; Xomidova Malohatxon (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya Ushbu maqolada elektron lugʻatlarning yaratilishi, rivojlanishi hamda zamonaviy tilshunoslikdagi o‘rni haqida so‘z yuritiladi. Elektron lugʻatlarning anʼanaviy 1 lugʻatlardan farqli jihatlari, ularning afzalliklari va tarjima jarayonidagi ahamiyati 2 tahlil qilinadi. Shuningdek, raqamli texnologiyalar rivoji natijasida elektron lugʻatlarning til o‘rganish va ilmiy tadqiqotlarda keng qo‘llanilishi haqida maʼlumot beriladi.