PARALLEL PROYEKSIYALASH:GEOMETRIK TRANSFORMATSIYALAR VA ULARNING MATEMATIK ASOSLARI - Shahzoda Yuldasheva Ravshanbek qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Ushbu ilmiy tadqiqot parallel proyeksiyalash usullarining nazariy asoslarini va ularning zamonaviy texnologiyalardagi o‘rnini o‘rganadi. Maqolada affin almashtirishlar, proyeksiyalash invariantlari va turli ko‘rinishdagi aksonometrik proyeksiyalarning matematik modellari tahlil qilinadi. Tadqiqot davomida parallel proyeksiyalashning kompyuter grafikasi algoritmlaridagi samaradorligi va muhandislik chizmachiligidagi roli qiyosiy tahlil qilingan.