GLABALLASHUV SHAROITIDA DINIY QADRYATLAR - Samatov Xurshid Ulmasjonivich; Fayziyev Sevarbek (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada globallashuvning zamonaviy jamiyatga ta’siri hamda uning diniy qadriyatlarga ko‘rsatadigan ijobiy va salbiy jihatlari tahlil qilinadi. Globallashuv natijasida turli madaniyat va dinlar o‘rtasidagi o‘zaro aloqalar kuchaydi, axborot almashinuvi tezlashdi. Bir tomondan, bu jarayon diniy bag‘rikenglik, madaniyatlararo muloqot va hamkorlikni rivojlantiradi; ikkinchi tomondan esa ayrim milliy va diniy qadriyatlarning zaiflashishiga, ma’naviy inqirozlar hamda shaxsiy va ijtimoiy identifikatsiya bilan bog‘liq muammolarga olib kelishi mumkin. Maqolada globallashuv sharoitida diniy qadriyatlarni saqlash, yoshlar orasida sog‘lom diniy dunyoqarashni shakllantirish, shuningdek milliy va ma’naviy merosni ilmiy-nazariy asosda rivojlantirish masalalari ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, diniy qadriyatlarning ijtimoiy barqarorlik va ma’naviy taraqqiyotni ta’minlashdagi o‘rni yoritib beriladi.