SACHRATQI O‘SIMLIGINING DORIVOR XUSUSIYATLARI - Muzropov Shohruhxon Nu’monjon o’g’li; Allanazarov O. T (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya Ushbu ilmiy maqolada sachratqi o‘simligining biologik faol moddalari, xalq tabobati va zamonaviy tibbiyotda qo‘llanilishi, dorivor xususiyatlari hamda organizmga ko‘rsatadigan farmakologik ta’siri yoritilgan. Sachratqining yallig‘lanishga qarshi, ovqat hazm qilishni yaxshilovchi, antiseptik va umumiy mustahkamlovchi xususiyatlari ilmiy manbalar asosida tahlil qilingan. O‘simlikdan tayyorlanadigan damlama va qaynatmalarning ahamiyati ham ko‘rib chiqilgan.