KIBERGIGIYENA VA HUQUQIY MADANIYAT: O`ZBEKISTONDA KIBERHUQUQBUZARLIKLARNI OLDINI OLISH - Sherqo’ziyev Xolmuhammad Sharifjon o’g’li (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
ANNOTATSIYA. Mazkur maqolada raqamli transformatsiya sharoitida kiber gigiyena va huquqiy madaniyatning jamiyat xavfsizligini ta’minlashdagi o‘rni tahlil qilinadi. Kiber gigiyena tushunchasi, uning asosiy tamoyillari hamda kiberjinoyatchilikning oldini olishdagi ahamiyati ochib berilgan. Shuningdek, O‘zbekiston Respublikasida kiberxavfsizlikni tartibga soluvchi normativ-huquqiy baza, xususan, shaxsiy ma’lumotlarni himoya qilish va axborot xavfsizligini ta’minlashga oid qonunlar tahlil qilinadi. Muallif kiberxavfsizlikni ta’minlashda davlat va jamiyatning o‘zaro hamkorligi muhim ekanligini asoslab beradi.