ONA TILIDA OT SO‘Z TURKUMI: NAZARIY VA AMALIY TAHLIL - Mamanazarova Gulchiroy Sherzod qizi; Zulfiya Xashimjanova Rahimova (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya Mazkur maqolada o‘zbek tilida ot so‘z turkumining nazariy asoslari, grammatik xususiyatlari, semantik turlari, morfologik kategoriyalari hamda sintaktik vazifalari ilmiy manbalar asosida tahlil qilinadi. Otlarning shakllanishi, turkumlanishi va nutqdagi o‘rni keng yoritilib, tilshunos olimlar qarashlari asosida xulosalar chiqariladi.