FUTBOLCHILARNING NAMUNAVIY MA’NAVIY-MA’RIFIY QIYOFASINI SHAKLLANTIRISH: PEDAGOGIK VA PSIXOLOGIK YONDASHUV - Boqiyeva Nasima Ibodullayevna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur maqolada futbolchilarning ma’naviy-ma’rifiy qiyofasini shakllantirishning nazariy asoslari, pedagogik va psixologik omillari tahlil qilinadi. Tadqiqotda sport etikasi, axloqiy qadriyatlar va tarbiyaviy jarayonlarning futbolchilar shaxsini kamol toptirishdagi o’rni yoritiladi. IMRAD metodologiyasi asosida olib borilgan ushbu ilmiy tahlil sport pedagogikasi, shaxs psixologiyasi va ma’naviy tarbiya sohalarining integratsiyasiga asoslanadi. Tadqiqot natijalari shuni ko’rsatadiki, murabbiy faoliyati, jamoaviy muhit va maqsadli ma’naviy-ma’rifiy tadbirlar futbolchilar shaxsini shakllantiruvchi asosiy omillar hisoblanadi. Amaliy tavsiyalar sport muassasalari va murabbiylar uchun mo’ljallanган.