KICHIK BIZNESNI RIVOJLANTIRISHDA SOLIQ TO’LOVLARINING AHAMIYATI - Ergasheva Aziza; Gʻafurova Shaxrizoda Utkirovna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya. Ushbu maqolada kichik biznesni rivojlantirishda soliq to‘lovlarining iqtisodiy ahamiyati va ularning tadbirkorlik faoliyatiga ta’siri tahlil qilinadi. Tadqiqot jarayonida soliq siyosati, soliq yukining darajasi hamda soliq imtiyozlarining kichik biznes subyektlari faoliyatini rag‘batlantirishdagi o‘rni ilmiy jihatdan yoritilgan. Natijalar shuni ko‘rsatadiki, samarali va muvozanatli soliq tizimi kichik biznesning barqaror rivojlanishini ta’minlash, yangi ish o‘rinlarini yaratish hamda iqtisodiy o‘sishni jadallashtirishda muhim omil hisoblanadi. Tadqiqot natijalari tadbirkorlikni qo‘llab-quvvatlashga qaratilgan soliq mexanizmlarini takomillashtirish bo‘yicha ilmiy xulosalar va amaliy tavsiyalarni shakllantirishga xizmat qiladi.