INVESTITSIYALARNING UZOQ MUDDATLI IQTISODIY RIVOJLANISHGA TA’SIRI - Iskandarov Bekzod Abdijalilovich; Jabborova Dildora Hoshim qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya. Maqola investitsiyalarning uzoq muddatli iqtisodiy rivojlanishga ta’sirini o‘rganishga qaratilgan. Tadqiqotda investitsiya hajmi, turlari va ularning milliy iqtisodiyotdagi o‘sishga ta’siri tahlil qilingan. Natijalar shuni ko‘rsatadiki, barqaror investitsiya oqimlari ishlab chiqarish quvvatlarini kengaytiradi, iqtisodiy o‘sishni rag‘batlantiradi va mamlakat raqobatbardoshligini oshiradi. Investitsiyalarning samaradorligi moliyaviy muhit, siyosiy barqarorlik va boshqaruv sifatiga bog‘liq. Maqola turli investitsiya turlarining uzoq muddatli rivojlanishga ta’sirini yoritib, iqtisodiy siyosat va strategiyalarni shakllantirishda amaliy tavsiyalar beradi.