OʻZBEK VA INGLIZ FITONOMIK NOMLARINING SEMANTIK TUZILISHI - Nuraliyeva Zarina Panji qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada Oʻzbek va Ingliz tillaridagi fitonomik nomlarning semantik tuzilishi o‘rganiladi. Tadqiqot davomida o‘simlik nomlarining ma’nosi, leksik va semantik qatlamlari, shuningdek, ularning til va madaniyat bilan bog‘liqligi tahlil qilinadi. Maqola, shuningdek, semantik kategoriya, metafora, metonimiya va boshqa lingvistik vositalar orqali nomlarning mazmunini qiyosiy ravishda yoritadi.