ZAHIRIDDIN MUHAMMAD BOBUR HAYOTI VA IJODI - Norpo’latova Farina; Avezova Anajon (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Maqola Zahiriddin Muhammad Bobur ijodiga bag‘ishlangan. Boshqa temuriy hukmdorlar singari u ham ta’lim-tarbiyaga katta e’tibor bergan, o‘z poytaxti Agra shahrida o‘sha davrning atoqli yozuvchi, shoir, rassom, sozandalarini to‘plab, madaniyat va ilm-fan rivojiga hissa qo‘shgan. Vaholanki, Bobur o‘z fikrlariga abasini cho‘zishning haqiqiy imkoniyatini ta’lim-tarbiyada ko‘radi. Bobur bilimlarni avlodlarga yetkazar ekan, dono hukmdor, shoir va mutafakkir sifatidagi qonuniy besh yuz yillik shuhratiga asos soladi.