OZIQ-OVQAT MAHSULOTLARI MARKETINGIDA “INFLUENCER MARKETING” SAMARADORLIGINI BAHOLASH VA STRATEGIK RIVOJLANTIRISH YO‘LLARI - Abdurahimov Behruz (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya. Ushbu ilmiy maqolada zamonaviy marketingning eng dinamik yo‘nalishlaridan biri bo‘lgan "Influencer marketing"ning oziq-ovqat sanoatidagi o‘rni va uning iqtisodiy samaradorligini baholash masalalari atroflicha tadqiq etiladi. Tadqiqot davomida ijtimoiy tarmoqlardagi "fikr yetakchilari" orqali iste’molchi xulq- atvoriga ta’sir ko‘rsatishning psixologik mexanizmlari, raqamli brendingning o‘ziga xos xususiyatlari va investitsiyalar rentabelligini (ROI) hisoblash usullari tahlil qilingan. Shuningdek, FMCG sektori uchun influencerlar bilan hamkorlik qilishning strategik modellari, keys-stadi tahlillari va yuzaga kelishi mumkin bo‘lgan risklarni boshqarish bo‘yicha amaliy tavsiyalar keltirilgan.